Na 35 jaar keert de Grote Prijs van Nederland in 2020 eindelijk weer terug op het circuit van Zandvoort. Als het aan de PVV ligt is dat niet het enige dat terugkeert. De Partij voor de Vrijheid wil ook pitspoezen terug als signaal tegen 'betutteling'.

De Formule 1-kenners in de fractie van de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders hebben een belangrijk breekpunt ontdekt in de terugkeer van de Grand Prix naar Zandvoort. Het betreft geen zandmuis, oestersprinkhaan of ander onbekend/niet-bestaand inheems wezentje, maar het betreft de pitsmevrouw.

Sinds Formula One Management de dames vorig jaar in de ban deed, en ze verving door kinderen, is de Formule 1 niet meer wat het geweest is. Niet dat u daar iets van gemerkt heeft – de Nederlandse zendgemachtigde brengt slecht pratende hoofden van mannen in beeld – maar de PVV wil de sport redden van de ondergang

Tijdens het algemeen overleg sportbeleid van de tweede kamer wil kamerlid Roy van Aalst het ter tafel brengen: “De beslissing die de FIA heeft genomen is de zoveelste vorm van feministische betutteling. Pitspoezen horen net zo veel bij de Formule 1 als de auto’s. Alleen een enorme zeikerd kan een mooie vrouw als een probleem zien. De rest van de mensen vindt het prachtig. Het hoort bij de autosport en de PVV wil dat we ervoor gaan zorgen dat volgend jaar deze mooie traditie gewoon weer in ere wordt hersteld!

We zijn blij dat het parlement zich tenminste ook af en toe met belangrijke zaken bezighoudt en ervoor zorgt dat Max Verstappen wat heeft om naar te kijken tijdens het wachten op de start. Daarnaast sluiten we ons aan bij Telegraafs sterverslaggever Rob Goossens:

Social

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2KaBRpV
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.