Een Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Nederlandse fans kunnen niet wachten tot het in 2020 realiteit wordt, maar niet alleen wij hebben er zin in. Enkele F1-coureurs hebben ook aangegeven dat ze een race op het duinencircuit wel zien zitten.

Het is inmiddels bekend dat Max Verstappen een thuisrace wel ziet zitten op Zandvoort. Hij heeft er immers al vaker rondgereden in Formule 1-bolides, maar de Nederland-gekte is ook overgeslagen op twee andere coureurs. Beide weten waar ze het over hebben, want ze zijn bekend met het circuit omdat ze er in andere klasses vaak geracet hebben. 

Brendon Hartley racete in de Formule 3 en Formule Renault 2.0 vaker over het Nederlandse stuk asfalt. Hij heeft er goede herinneringen aan, maar zet er toch direct een kanttekening bij: “I love the circuit but I think it’s maybe a little bit too tight for Formula 1. It could be maybe a bit wider for these big Formula 1 cars.”

Gelukkig is Esteban Ocon nog positiever over de locatie voor de Nederlandse Grand Prix: “Nowadays we have a lot of run-off, we have a lot of different kerbs. I don’t know about the outside of the track but it’s a very cool track, very cool layout. It would be awesome to race there in Formula 1, mega-quick.”

De Franse coureur maakt zich ook zorgen of hij vanaf 2020 ook mensen van de baan tikt op het Zandvoortse circuit. Volgens hem is het circuit ook te smal en misschien zelfs zo smal dat er helemaal niet geracet kan worden met F1-bolides. Hij vergelijkt het gedeeltelijk met zijn tijd in de DTM: “I don’t think it is the latest generation. I don’t mind, I’m happy to race there if we go but it’s down to the FIA to decide if it’s possible or not. In DTM we had DRS. DTM is a car you can follow closer compared to F1 and already there it was hard to pass.”

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2OR3W3G
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.