Afgelopen weekend streek Renault met een Formule 1-auto en coureur Carlos Sainz Junior neer in Assen. Een mooi moment om de daar rondlopende mannen van betekenis te vragen hoe het ervoor staat met de Formule 1 die naar Nederland gehaald moet worden.

Als het aan ons ligt hadden we allang een Formule 1 Grand Prix in Assen, of Zandvoort. Maar zo snel gaat het helaas niet. Al zijn de F1-bazen wel positief gestemd als we de CEO van The Dutch Grand Prix Foundation mogen geloven. Motorsport trok onder andere Lee van Dam, CEO van The Dutch Grand Prix Foundation aan zijn vestje.

Lee gelooft er heilig in dat we in 2020, en anders in 2021 vanaf de nieuwe tribunes in op het circuit van Assen kunnen neerkijken op de Formule 1-bolides die daar zullen racen. Volgens hem zijn de gesprekken met het Formula One Management (FOM) erg positief verlopen en is iedereen daar erg tevreden over wat ze gezien en gelezen hebben over wat Assen te bieden heeft. Het FOM komt in september naar het circuit waarna Van Dam hoopt de volgende stap richting een Nederlandse GP te kunnen zetten.

Sainz

Ook Carlos Sainz was erg positief over Assen. Hij deed dit weekend meerdere demonstraties op het circuit en volgens hem kan het hele F1-circus er zo terecht. De faciliteiten zijn op een goed niveau en zelfs de baan is volgens hem breed genoeg om zo op te racen. Ietwat apart dat hij dat zegt want eerder werd gedacht dat Assen de baan toch zou moeten verbreden om de F1 te kunnen laten racen.

Iets minder enthousiast is de president van The Dutch Grand Prix Foundation, Jos Vaessen. En dan leggen we de nadruk op ‘iets’. Hij stelde eerder dat een GP op Assen 100% zeker was. Nu stelt hij dat nog maar voor 99,9% zeker. Niet omdat hij er niet meer in gelooft, maar omdat hij denkt dat 100% zekerheid niet haalbaar is. 

Tot nu toe horen we zowel uit Zandvoort en Assen goede verhalen over de haalbaarheid van een Formule 1-race op een van de circuits. Welke de voorkeur van het FOM gaat krijgen moeten we nog zien. Het kan zelfs zomaar zijn dat ze besluiten dat races in Frankrijk, België en Duitsland wel genoeg zijn in deze regio. 

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2nZGINT
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.