De DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) komt aankomend weekend naar Circuit Zandvoort. Het weer wordt mooi en de actie zal ook volop aanwezig zijn. Maar wat is DTM precies? Waarom is dit hét evenement waar je naar toe moet? Wij praten je bij.

Video

Wat is DTM?

De DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) is een van de grootste Europese raceklassen. Volgens velen is deze klasse de Formule 1 onder de toerwagenkampioenschappen. In 1984 werd de DTM opgericht, zij het onder een andere naam (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft). In 2018 doen Mercedes-AMG, BMW en Audi mee met hun vette bolides. De Mercedes AMG C63 Coupé, de BMW M4 en de Audi RS 5 zijn te zien in Zandvoort.

De DTM-races, waarvan er twee in een weekend zijn, duren sinds vorig seizoen 55 minuten, waarin de rijders minimaal één keer een pitstop moeten maken voor nieuwe banden. Gedurende de races gaat net als in de Formule 1 de achtervleugel een aantal keer open: DRS is namelijk ook een ding in DTM. Daarnaast hebben de bolides veel minder vleugeltjes dan vorig jaar en kun je het gesimplificeerde auto’s noemen. Een van de absolute hoogtepunten aan de DTM-auto’s zijn de V8-motoren.

Waarom moet je naar DTM in Zandvoort?

Er gebeurt in de DTM altijd wat. Dat is iets van alle jaren. Zo was het weekend in Hongarije op de Hungaroring dit seizoen een van de recentste voorbeelden van een ongekend spectaculair raceweekend. De DTM staat vaak in het teken van crashes en contact tussen verschillende bolides. Daarnaast wordt er, onder luid gebrul van de vierliter V8-motoren veelvuldig ingehaald. Aan actie geen gebrek. 

Wat zijn de bekende namen?

Robin Frijns is de enige Nederlander die aankomend weekend aan de start staat voor een thuis-race. Verder kennen we Pascal Wehrlein nog van zijn jaren uit de Formule 1, maar de Duitser won in 2015 ook al het DTM-kampioenschap. Timo Glock en Paul Di Resta zijn eveneens oud-Formule 1-coureurs. René Rast is de kampioen van 2017.

Stand DTM

Gary Paffett is op dit moment de leider in het kampioenschap. De Brit heeft met 99 punten een voorsprong van zes punten opgebouwd op Mercedes-teamgenoot Eduardo Moreira. Marco Wittmann staat met zijn BMW op de derde plaats. Robin Frijns staat met 15 punten op een zestiende plaats.

Wat kost een kaartje?

Gelukkig is DTM geen Formule 1, tickets zijn altijd goed te betalen en er gebeurt meer dan alleen maar rondjes rijden met de opgevoerde toerwagens. Kaarten voor het evenement in Zandvoort zijn te krijgen vanaf €12,50. Het duurste kaartje is €75,00. 

Tijdschema DTM Zandvoort

De DTM is vanaf vrijdag tot en met zondag te bewonderen in Zandvoort. Naast de DTM zijn ook de Europese Formule 3 en Supercars te zien. De hoogtepunten uit het schema:
Vrijdag:
15.10 – Kwalificatie Formule 3
17.00 – eerste vrije training DTM
Zaterdag:
9.20 – tweede vrije training DTM
10.20 – Race Formule 3
11.30 – Kwalificatie Race 1 DTM
13.30 – Race 1 DTM
15.15 – Race 2 Formule 3
16.15 – Race 1 Supercars
Zondag:
8.30 – Derde vrije training DTM
10.25 – Race 2 Formule 3
11.20 – Kwalificatie Race 2 DTM
13.30 – Race 2 DTM

Al met al zijn er genoeg ingrediënten voor een geweldig weekend. 

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2NFOW9f
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.