Vrijdag komen de Formule 1-wagens weer voor het eerst in actie tijdens de vrije trainingen van de Grand Prix van België. Max Verstappen is klaar voor de tweede seizoenshelft en kijkt al uit naar de race op Spa.

Voordat Max Verstappen volgend jaar in Zandvoort een echte Nederlandse thuisrace krijgt, is de Grand Prix van België nog een keer de thuisrace voor 2019. Verstappen werd redelijk dichtbij in Hasselt geboren en heeft naast de Nederlandse nationaliteit ook een Belgisch paspoort in de kast liggen. De oranje hordes zullen toch wel aanwezig zijn voor de coureur die met een Nederlandse racelicentie rijdt.

Max kijkt al uit naar het weekend en is lekker uitgerust en op vakantie geweest. Op zijn eigen website zegt hij: “België is een thuisrace voor me en het is altijd geweldig om er zoveel fans te zien die ons supporten. Het was goed om een zomerstop te hebben. Ik ben op vakantie geweest en heb tijd doorgebracht met familie en vrienden, voorafgaand aan een weer drukke periode. Maar ik kijk ernaar uit om weer te beginnen, zeker na onze geweldige reeks resultaten voor de zomerstop.”

De laatste vier races geven de Hollandse fan, en de gewone raceliefhebber hoop voor de rest van het seizoen. Ook Verstappen kijkt ernaar uit om weer me te strijden: “Ik ben er absoluut klaar voor om weer in de auto te stappen en ben benieuwd hoe competitief de tweede helft van het seizoen voor ons zal verlopen.” 

Daar komt nog bij dat de race op Spa-Francorchamps wordt verreden, een extreem lange en spannende baan. Voor Max is het zijn lievelingscircuit: “Spa is mijn favoriete circuit op de kalender, dus het is mooi om daarmee de tweede helft van het seizoen te starten. Er zijn veel rechte stukken en het is altijd een uitdaging om het beste compromis te vinden voor de rechte stukken en de bochten. We rijden niet met veel downforce op Spa, maar de snelle bochten zijn erg indrukwekkend en erg gaaf. Pouhon was vorig jaar bijna vol gas, dus ik ben benieuwd wat hoe dat daar nu gaat met de RB15. Ik vind het ook fijn dat er niet veel langzame bochten zijn en dat je het momentum de hele ronde mee kunt nemen. “

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2PiHcyO
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.