Volgende week staat de Grand Prix van Duitsland op het programma. Meestal levert Hockenheim wel een goede race op en Max Verstappen kijkt er naar uit, zeker vanwege de fans en de auto van het Red Bull Racing-team.

Vorig jaar keerde de Grand Prix van Duitsland na een jaar van afwezigheid terug op de kalender en dit jaar staat de race gelukkig ook weer op het programma. Door het faillissement van het GP circuit van de Nürburgring was de Duitse Grand Prix in de problemen gekomen, aangezien Hockenheim en Nürburgring elkaar jaarlijks afwisselden om kosten te sparen. Veelvoudig wereldkampioen Mercedes wilde echter per se een thuisrace hebben en zorgde ervoor dat achter de schermen de financiering op orde kwam. De afwisseling met het GP-circuit bij de Nordschleife is echter komen te vervallen, dus dit jaar rijden de Formule 1-wagens weer op de Hockenheimring.

Max Verstappen kijkt natuurlijk uit naar de race. Dat heeft onder meer te maken met de grote hoeveelheid Nederlanders die langs de kant zullen staan: “Ik geniet van de Duitse Grand Prix en er zijn in Hockenheim altijd veel Nederlandse fans om ons aan te moedigen, want het is niet zo ver reizen.” 

Maar ook de baan zelf bevalt Max wel: “Het stadiongedeelte is erg gaaf. Je gaat een snelle bocht in en dan een gekantelde bocht met maar een kleine uitloopstrook. Je kunt best veel tijd winnen in de laatste paar bochten, als je in het juiste ritme zit richting het rechte stuk.” Het weer zal ook meespelen en als een volleerd Piet Paulusma voorspelt Verstappen alvast de temperatuur: “Volgens mij wordt het weer een warm weekend, wat altijd meer uitdaging met zich meebrengt en leuker is.”

De laatste weken werkt de Red Bull Racing RB15 steeds beter, getuige de overwinning van Max in Oostenrijk. Ook Honda maakt steeds grotere stappen om het gat met Ferrari en Mercedes te dichten. Het stemt Verstappen tevreden en optimistisch: “We zijn op de goede weg met de auto en verbeteren ons elk weekend, dus ik kan niet wachten om weer te beginnen.”

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2Z4apya
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.