Ook in 2020 zal het racejaar weer van start gaan in Melbourne. De Australische stad mag voor de vijfentwintigste keer de Grand Prix down under organiseren. De GP van Nederland heeft nog geen datum gekregen

Formula One Management heeft het eerste puntje van de sluier van de kalender voor 2020 opgelicht. Na een paar Formule 1-loze maanden start het race-seizoen weer op 15 maart 2020. 

Niet alleen is het de vijfentwintigste keer dat Melbourne een GP mag organiseren, er is nog een belangrijk moment: dit is het 70e Formule 1-seizoen. Wederom reden voor een feestje. Het is wel te hopen dat het niet zo’n snoozefest wordt als de 1.000e Formule 1-race was.

Chase Carey is natuurlijk blij dat hij het weer voor elkaar heeft gekregen om een race te mogen organiseren in Australië: “We are pleased to announce that, as has been the case for many years now, the next FIA Formula 1 World Championship season will get underway in Melbourne. The Albert Park circuit is one of the most popular venues on the calendar, much appreciated by everyone who works in Formula 1. The enthusiastic reception from the Australian fans makes this round really unique and special.

2020 is natuurlijk ook het jaar waarin de Dutch GP terugkeert op de kalender. De exacte datum voor de race op Zandvoort is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat Max Verstappen en co in mei de duinen komen opzoeken.

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2Jr37xP
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.