Afgelopen zondag zei Olav Mol tijdens zijn verslag van de Grand Prix van Frankrijk dat er wat ernstige hobbels op de weg lagen voor de Dutch GP. Daar is echter niets van waar volgens het circuit Zandvoort: "Suggestieve berichten!"

“Het zijn suggestieve berichten,” aldus directeur Robert van Overdijk van circuit Zandvoort. De ‘host‘ van de Grote Prijs van Nederland heeft het over de bijzin van Olav Mol tijdens zijn verslag van de Grand Prix van Frankrijk. Toen de race zich ontvouwde als een optocht ging Mol door met het doornemen van zijn berichten uit de paddock. De presentator vertelde dat hij op Paul Ricard een hoge FIA-official was tegengekomen die wat twijfels had over de komst van de Formule 1 naar Nederland. 

Mol vertelde dat er nog “een sterretje” achter de datum van de Nederlandse Grand Prix stond, omdat er grote twijfels waren gerezen over de vraag of het circuit wel op tijd klaar zou zijn met de verbouwingen. Daarnaast zou alles veel duurder uit gaan vallen, aldus de official.

Onzin

Het circuit reageert bij monde van directeur Van Overdijk in de Telegraaf: “Dat sterretje stond er namelijk al tijdens de getoonde video van de lay-out van het circuit tijdens de persconferentie in mei. De enige reden daarvoor is dat het World Motor Sport Council van de FIA maar een paar keer per jaar bijeen komt om dit soort zaken te bespreken en te formaliseren. Dat zal later dit jaar gebeuren. Formule 1-minnend Nederland hoeft zich geen zorgen te maken.”

Ook de verbouwing zou nog steeds volgens planning verlopen, maar misschien wel wat duurder uitvallen dan de oorspronkelijk geraamde acht miljoen euro. Volgens Zandvoort staat niets de komst van Max Verstappen (en Nyck de Vries?) en het het Formule 1-circus nog in de weg: “We zijn de laatste details aan het uitwerken met de FIA en de FOM. We hanteren nog steeds de planning dat het grootste deel van de werkzaamheden klaar zal zijn voor het einde van dit jaar.”

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2xa7rLV
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.