Na de doodsaaie vertoning die de Grand Prix van Frankrijk gisteren werd zijn alle ogen gericht op de toekomst van de sport. Hoe moet het verder? Volgens wereldkampioen Lewis Hamilton praten de verkeerde mensen over de regels en dat moet anders.

Aanvankelijk waren er grootse plannen om de Formule 1 in 2021 te verbeteren. Nieuwe motoren, radicaal andere banden, leuke nieuwe fabrikanten erbij en dan ook nog een futuristische racewagens. Maar de Formule 1 is een praatclub waar naar iedereen geluisterd wordt en dan gebeurt wat degene met het meeste geld wil doen. Meestal is dat niets, want veranderen kost geld.

Volgens Lewis Hamilton moet er een delegatie worden aangewezen van coureurs die met de FIA en de FOM bespreken wat de nieuwe regels worden. Dan hebben de constructeurs het nakijken, maar daarmee is de kans op spannende races wel groter. Magazine Formule 1 noteert uit de mond van de vijfvoudige wereldkampioen: “Er worden soms vreemde en verkeerde beslissingen genomen. Bijvoorbeeld om de auto’s zwaarder te maken. We hebben de beste remmen in de wereld, maar ze hebben nu al last van oververhitting. Als de auto’s nog zwaarder worden, moeten we dus nog meer sparen. Dan krijg je een domino-effect. Als coureurs moeten we daar iets van kunnen zeggen.”

Onlangs is Hamilton naar een strategiesessie geweest en hij wil daar zijn ervaring en kennis delen met de regelmakers. Overigens wil hij dat niet iedere vergadering doen: “Het kostte me wel een hele dag. In die tijd had ik ook kunnen trainen of iets anders kunnen doen. Misschien dat Sebastian Vettel de volgende keer gaat bijvoorbeeld. Het goede is dat we het als coureurs met elkaar eens zijn welke kant we op willen met de sport.”

Op die manier wil Hamilton voorkomen dat de sport een roemloze dood sterft na de wanvertoning van de afgelopen twee Grands Prix: “Ik wil er zeker graag bij betrokken blijven. Het zou mooi zijn als ik iets kan bijdragen wat ook na mijn tijd nog voortleeft. Ik wil niet alleen titels winnen, maar ook uitdragen dat ik hou van mijn sport.”

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2N8j9BA
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.