Kent u dat verhaal van die Franse ploeg die vorig jaar een coureur van een energiedrankjesfabriek afsnoepte? Nou die laatste zint nu op wraak. Red Bull Racing zou zijn zinnen gezet hebben op Nico Hulkenberg voor in de auto van Pierre Gasly.

Op de Italiaanse versie van Motorsport komen we een opmerkelijk gerucht tegen: Red Bull aast op Nico Hulkenberg om naast Max Verstappen voor Red Bull Racing te rijden. Motorsport Italia, toch niet bekend als brenger van totale onzin, zag contacten tussen de mensen van Red Bull Racing en Nico Hulkenberg. 

Het is al een tijdje duidelijk dat Pierre Gasly wél een talent is, maar dat hij eigenlijk nog niet goed genoeg is voor de RB15. De jeugdopleiding van de rode stieren heeft echter nog geen vers bloed dat klaar is om in te stappen. Alex Albon doet het wel goed, maar is nog vers. Daniil Kvyat is nu te wisselvallig en mag blij zijn dat hij dit jaar weer in de Toro Rosso mag rijden, maar het is niet voor de hand liggend dat Helmut Marko hem weer in de RB laat stappen.

Hulkenberg

Met het aantrekken van Nico Hulkenberg zou Red Bull Racing twee vliegen in een klap slaan. Niet alleen hebben ze een coureur van het kaliber Daniel Ricciardo in een van hun auto’s zitten, maar ze pakken Renault ook terug. De Fransen kaapten de Australiër vorig jaar weg bij de ploeg uit Milton Keynes. In Spa grapte teambaas Cyril Abiteboul tegen Christian Horner: ‘Nu heb je niet alleen een motor nodig [Renault had het contract met RBR opgezegd, red], maar ook een coureur.” Daarop beet Horner de Fransman toe: “Je hebt nu wel een coureur, maar heb je nog wel geld om in ontwikkeling te steken?”

Afgelopen weekend blijken mensen van Red Bull Racing met de mensen van Nico Hulkenberg te hebben gesproken. De Duitser heeft een aflopend contract bij Renault, dus voor hem zou een overstap perfect uitkomen. Met het ook op de komende Grand Prix in Zandvoort is de mogelijk tie-up van Max Verstappen en Nico Hulkenberg ook interessant te noemen: Red Bull zou dan twee coureurs in dienst hebben die Nederlands spreken.

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2W2p7n3
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.