De organisatie van de Grand Prix van België in Spa verwacht een hoop Nederlandse bezoekers te verliezen door de terugkeer van de Grote Prijs van Nederland. De Belgen hebben in ieder geval in 2020 en 2021 nog een Formule 1 Grand Prix.

De Belgische organisatoren van de Grand Prix op het circuit Spa-Francorchamps maken zich grote zorgen over hun inkomsten in 2020 en 2021. Ze vrezen dat tussen de 30 en 40 procent van de bezoekers zal wegblijven bij hun race nu de Formule 1 ook Nederland gaat aandoen.

Juist de afgelopen jaren zat de Belgische race in de lift, omdat het de dichtstbijzijnde race was voor de Nederlandse fans van Max Verstappen. Met die stijgende bezoekersaantallen konden ze vorig jaar hun contract voor de komende F1-seizoenen verlengen. In de BNR Autoshow sprak de organisator van de GP in Spa vanmiddag zijn angst voor een daling van het aantal toeschouwers uit.

De Belgen staken hun antipathie tegen een Nederlandse race de afgelopen jaren zeker niet onder stoelen of banken. De vraag is echter of er niet genoeg fans zijn om zowel de Nederlandse als de Belgische GP tot een succes te maken. En hoeveel superfans zijn er die gewoon naar allebei de races gaan?

Social

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2JpRtpe
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.