Terwijl de Grote Prijs van Nederland voor 2020 zeker is, zitten er nog vier Europese GP's voor volgend jaar op de schopstoel. Eén daarvan is de Duitse GP op Hockenheim. Zij hebben nog een sponsor nodig.

Vorige jaar keerde de Grand Prix van Duitsland terug op de kalender. Wat aanvankelijk een drama leek te gaan worden werd uiteindelijk toch nog een goed bezochte race. Dat had alles te maken met 25.000 kaarten die nog even snel aan Nederlanders werden verkocht in de weken voor het raceweekend. Het zorgde er wel voor dat de Grosser Preis von Deutschland in 2019 ook op de kalender kon staan. Grote verantwoordelijke daarvoor: Mercedes. Het merk met de ster wilde wel garant staan voor een race op thuisgrond. 

In 2020 is de sponsoring van Mercedes echter nog niet verzekerd en dat betekent dat ze nog niet rond zijn met de FOM. “There is an option which is not up to us for 2020 for one further year. But for the moment we have no decision if this will be taken or not,” aldus Jorn Teske van de Hockenheimring tegen RaceFans.  Overigens was het in het recente verdelen nooit d ebedoeling dat de GP van Hockenheim elk jaar gehouden werd. De organisatie heeft meermalen aangegeven alleen draagkracht voor een tweejaarlijks evenement te hebben. 

Juist de terugkeer van Zandvoort op de kalender kan de doodsteek zijn voor de Duitse GP. Maar er staan nog vier races op de wip. Ook de Italiaanse GP in Monza, de Spaanse GP in Barcelona, de Britse GP op Silverstone en de Mexicaanse GP in Mexico Stad zijn nog niet zeker. 

Chase Carey liet gisteren bij de ondertekening van de deal met Zandvoort weten dat er twee Grands Prix moeten wijken in de kalender van 2020. Zandvoort neemt een van de plekken in, terwijl de andere plaats bestemd is voor de race in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2W2mvcJ
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.