Maandenlang zoemde het gerucht boven de markt, nu is de kogel nu definitief door de kerk: de GP van Nederland is vanaf 2020 een feit, op Circuitpark Zandvoort. Dit wordt om 11:00 uur bekendgemaakt op een persconferentie in de badplaats.

Hoewel Assen tot het laatste moment hoop bleef houden, werd het de afgelopen maanden wel duidelijk dat Zandvoort met de Grote Prijs aan de haal zou gaan. Chase Carey, de grote baas van Liberty Media, is in Zandvoort om met de hoofdrolspelers een handtekening onder een verbintenis voor 3 jaar te zetten. Dit zijn: Robert van Overdijk, de algemeen directeur van Circuitpark Zandvoort, maar ook Prins Bernhard jr., de eigenaar van CPZ. Hij wordt als drijvende kracht gezien achter de GP van Nederland. Jan Lammers (62), zelf Zandvoorter en tot nu toe ambassadeur van de bid van Zandvoort wordt de directeur van het evenement.

Tijdens de deadline van 31 maart 2019 lag er kennelijk een plan dat goed genoeg is voor een plekje op de kalender, en dus gaan we vanaf volgend jaar weer racen in de duinen. Voor het eerst sinds 1985 welteverstaan, toen Niki Lauda zegevierde voor McLaren. Een artikel over de geschiedenis van de F1 op Zandvoort schreven we hier.

De organisatie heeft nog 11 maanden om alles op en rond het circuit tiptop te maken, en alle Debbie downers die alleen maar problemen zien de mond te snoeren. Op zondag 3 mei 2020 (waarschijnlijk, definitieve datum volgt over twee maanden) wordt er weer geracet in de koningsklasse op Zandvoort, en daar mogen we trots op zijn. Nu de handjes uit de mouwen om alles logistiek op de rit te krijgen.

Sponsoren

De bid kost de organisatie zo’n €40 miljoen per jaar. De helft hiervan verdwijnt in de zakken van Liberty Media / Formula One Management (FOM), de andere helft is voor de faciliteiten in en om het circuit. Dit wordt mogelijk gemaakt door bijdrages van:

De inbreng van Pon zal vooral in de vorm van fietsen zijn, zo hebben we vernomen van bronnen binnen de importeur. Pon doet naast auto’s namelijk ook Gazelle (en CAT, voor wie in een rechte lijn naar het circuit wil). Ook de gemeente Zandvoort springt bij, voor een bedrag van €4 miljoen. Ook Jumbo (trouwe sponsor van Max) staat op de lijst met sponsoren, ook al zijn Frits van Eerd en consorten niet aanwezig, die hebben vanmiddag hun eigen persconferentie in Veghel. Ondergetekende is ondertussen even een stukje humble pie aan het eten, maar dat deert niet. We gaan weer F1-racen in Nederland, met de Heineken Dutch Grand Prix! Zin an!

Update. Livestream op last van FOM uitgezet, dan maar een eigen videootje vanaf de locatie.

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2JEhAbp
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.