Om de paar dagen duikt er weer een nieuwsbericht op over de komst van de Formule 1 naar Nederland. Helaas blijft het steeds bij geruchten en is er nog steeds niet veel duidelijkheid over de komst van koningsklasse van het autoracen naar Holland. Wat wel zeker is: in 2019 komen de racewagens nog niet deze kant op.

Naast de vraag of Max Verstappen en zijn racevrienden binnenkort rondjes komen rijden is er ook nog onduidelijkheid over de locatie. Wordt het Assen of wordt het Zandvoort? Beide circuits claimen een goede uitgangspositie te hebben voor een Grote Prijs van Nederland.

Zandvoort of Assen?

Waar de fans van Assen steevast wijzen op de te verwachten verkeerschaos bij een Grand Prix in Zandvoort, vinden de aanhangers van de duinbaan dat het in Assen maar een saaie platte bedoeling is. Zo kan de strijd nog wel een tijdje doorgaan.

Tot 31 maart 2019 had Zandvoort het exclusieve recht om te onderhandelen met Formula One Management (FOM). Als ze er niet uitkomen, kan ook Assen zich mengen in de gesprekken. Maar ook als Zandvoort en FOM er in maart al uit zijn, kan het nog weken of maanden duren voordat de organisatie het nieuws naar buiten brengt. Ze zullen wachten op het optimale moment, waarop ze zoveel mogelijk impact kunnen maken.

Het is dus nog maar allerminst zeker dat de Formule 1 echt in Nederland komt rijden. Als de handtekeningen droog zijn begint de wedstrijd om de tickets voor de races te bemachtigen. Maar wanneer komt de Formule 1 dan daadwerkelijk in Nederland?

Mei 2020

De geruchten gaan uit van een datum in mei. Het is dan vaak al best aardig weer in het land. Dus houd de weekenden in mei 2020 vast vrij. Misschien heb je de beste kans op 3 mei 2020. Dat denken de insiders van Autobahn.eu in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.