Zandvoort krijgt in 2020 weer een Formule 1 Grand Prix. Zoveel is wel duidelijk na het weekend van de GP van Barcelona, waar een flinke delegatie uit de Noord-Hollandse badplaats aanwezig was. Komende week volgt de aankondiging.

Het is nog steeds niet officieel, en hoewel de circuitdirectie zegt dater geen Grand Prix komt als zij het niet aankondigen, wijzen alle berichten wel op het feit dat de kogel door de kerk is. De Telegraaf meldt vandaag dat er een deal voor drie jaar is gesloten met een optie voor nog twee jaar. Alle formaliteiten zijn afgerond en nu hoeft alleen de echte aankondiging nog te volgen.

Het betekent dat er na een afwezigheid van exact 35 jaar weer een Grote Prijs van Nederland georganiseerd wordt. Niet in Assen, dat lange tijd de beste papieren in handen leek te hebben, maar op het historische Zandvoort. Coureurs Max Verstappen, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo keken onlangs alvast vooruit naar een race op Circuit Park Zandvoort.

Uiteraard moeten er wat aanpassingen gedaan worden aan het circuit, maar volgens de directie gaat dat geen honderden miljoenen kosten. In de krant staat het volgende overzicht:

Het is nu afwachten op het officiële bericht dat de Formule 1 naar Zandvoort terugkeert. De aankondiging wordt waarschijnlijk al gedaan voordat dit weekend de Jumbo Racedagen beginnen. 

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2VyuHly
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.