Australiër Daniel Ricciardo kijkt aan de ene kant uit naar een nieuwe F1 Grand Prix op Zandvoort, maar aan de andere kant heeft hij twijfels. Hij reed vorig jaar tijdens de Jumbo Racedagen al op het circuit, dus hij heeft nog recente kennis van de baan.

Nu de Grote Prijs van Nederland eigenlijk alleen nog maar aangekondigd hoeft te worden – RTL Nieuws noemt het zonder bronnen al definitief dat de Formule naar Nederland komt- spreken steeds meer coureurs zich uit over de baan. Max Verstappen en Sebastian Vettel geloven niet echt in heel erg spannende races op Zandvoort en vergeleken het circuit met Monaco met grindbakken in plaats van muren.

Daniel Ricciardo is wat positiever en noemt het een baan voor mannen met ballen, omdat het er zowel smal als snel is. “Het is een behoorlijk gave baan. Het is snel en old school. Het is een prima circuit om over te rijden.” Toch is de voormalig teamgenoot van Max Verstappen niet alleen positief over Zandvoort: “Als je kijkt naar hoe snel de baan is en hoe smal het op sommige punten is, dan is het niet een circuit waar we veel spannende inhaalacties zien.” Hij vervolgt met een doemvoorspelling: “Ik verwacht dat de race een optocht wordt, zeker als je kijkt naar de snelheden van tegenwoordig. Het wordt daardoor moeilijker om dichter op een andere auto te tijden. Op dat vlak heb ik dus zo mijn bedenkingen.”

Gelukkig hinkt Ricciardo op twee gedachten: “De baan is wel cool. Ik ben dus een beetje in dubio. Het is leuk om er te rijden, maar racen.” Afsluitend concludeert hij: “Je moet je ogen open houden en grote ballen hebben als je racet op Zandvoort.”

Check hieronder de Autobahn F1 Show over de GP van Spanje

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2vRORaT
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.