Als de geruchten kloppen, rijdt de Formule 1 dit weekend voor het laatst in Barcelona. Volgend jaar staat dan de Grote Prijs van Nederland op het programma, in Zandvoort. De coureurs denken dat het circuit wat wegheeft van Monaco.

Zowel Max Verstappen als Sebastian Vettel reageerden dit weekend op de steeds sterker wordende zekerheid dat de Formule 1 volgend jaar naar Nederland komt. Voor Verstappen betekent het een thuis-Grand Prix, al woonde hij oorspronkelijk dichterbij Spa. Max liet zich tegenover Racingnews365 uit over het duincircuit. Volgens de Limburger zal het moeilijk worden om in te halen in Zandvoort. De baan is smal en er zijn weinig plaatsen voor uitremacties. Wat dat betreft lijkt het volgens hem meer op zijn huidige woonplaats Monaco.

“Die kwalificatie kan best leuk worden, maar in de race wordt het heel lastig om in te halen. Je moet zo’n 1,5 seconde sneller zijn dan degene voor je en er moet sprake zijn van een duidelijk snelheidsverschil wil je op Zandvoort echt een aanval kunnen wagen. Het is dat opzicht een beetje als Monaco, maar dan met grindbakken. Zandvoort zal misschien iets sneller zijn,” aldus Verstappen.

Vettel

Ook Ferrari-rijder Sebastian Vettel moet bij Zandvoort denken aan de mondaine badplaats aan de Côte d’Azur. Al is het bij hem wat minder positief en ziet hij liever de Grand Prix van Spanje op de kalender staan. Waar Verstappen meent dat je in Barcelona nauwelijks kan inhalen, denkt Vettel juist dat het daar wel kan. Tegen de NOS vertelt hij: “Hier in Barcelona kun je tenminste inhalen. Het publiek zal hier meer actie zien dan in Zandvoort. Dat is net Monaco, toch?”

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2LJEQHo
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.