Hoewel die officiële aankondiging er nog steeds niet is, lijkt alles erop te wijzen dat de Grote Prijs van Nederland in 2020 weer op de kalender staat. Michael Bleekemolen omschreef alvast de verbouwingen rondom het circuit.

We kunnen er heel erg naast zitten, maar als je een circuit gaat verbouwen, dan moet je weten dat er iets moois in aantocht is. Zeker met de veranderingen die komend najaar op de planning staan, kun je moeilijk zeggen dat ze niet voor de Formule 1 zijn.

Michael Bleekemolen was vanmiddag op BNR Nieuwsradio aan het woord en lichtte daar toe wat er aan het circuit gaat gebeuren. Bleekemolen is niet lid van de organisatie die de Formule 1 naar Nederland gaat halen, maar hij is wel een regular op Zandvoort. Met zijn rijschool is hij er natuurlijk vaak te vinden. Maar ook als voormalig Formule 1-coureur is hij goed op de hoogte.

In oktober gaat het circuit op de schop. Zo moet het rechte stuk anderhalve meter worden verbreed, ongetwijfeld om inhaalacties daar te vergemakkelijken. De Hugenholtzbocht moet een stukje opgeschuiven, zodat de paddock makkelijker te bereiken wordt. De Arie Luyendijkbocht krijgt wat meer banking, waarschijnlijk helpt dat om het tocht wel vrij korte rechte stuk net dat beetje “langer” te maken.

Natuurlijk moet er veel meer ruimte voor tribunes worden gemaakt. Een van de plekken is achter de Tarzanbocht. Ook langs het rechte stuk kan veel meer ruimte voor tribunes worden gemaakt. Alle veranderingen moeten na het huidige raceseizoen gedaan worden, dus kunnen de bouwmeesters pas in oktober beginnen. Ze hebben dan nog een half jaar tijd voordat ergens begin mei 2020 de eerste nieuwe Grand Prix in Zandvoort plaats kan vinden.

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2ZUkkqH
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.