Formule 1-fans kunnen vast gaan sparen voor volgend jaar, want het gaat gewoon gebeuren in 2020: de Grote Prijs van Nederland keert terug. Niet alleen Olav Mol sprak iedereen die belangrijk is, ook de Engelse sportpers is nu overtuigd.

Het was een lange strijd tussen Zandvoort en Assen, waarbij de Noordelijke Nederlanders aanvankelijk het beste bod in handen leken te hebben. De wegen van de Formule 1 zijn echter ondoorgrondelijk en dus lijkt traditie het te gaan winnen van faciliteiten. Dan wint het Circuit Park Zandvoort de wedstrijd om een ’thuisrace’ voor Max Verstappen. Na de Nederlandse pers is nu ook de Britse pers om: het gaat in 2020 gebeuren.

Bij de berichten van Olav Mol kun je (als je heel erg kritisch bent) misschien een paar korrels zout leggen: superfan Olav zou wellicht een te oranje bril op hebben. Van de Britten kunnen we dat zeker niet zeggen, zij hebben immers hun Union Flag-bril op. Als ook zij melden dat de deal tussen Zandvoort en Formula One Management rond is (op een paar details na), dan beginnen wij vast met het hijsen der vlag.

Autosport-correspondent Adam Cooper meldt nu dat Zandvoort vanaf 2020 de eerste Europese Grand Prix mag organiseren. De duinbaan neemt daarbij de plaats van Barcelona in op de kalender. Het Spaanse circuit zal verdwijnen omdat het een aflopend contract heeft (overigens net als Silverstone, Hockenheim, Monza en Mexico Stad).

Wintertests

Als Zandvoort de plek inneemt van Barcelona, dan blijft er wel een vraag: waar gaan de wintertests dan plaatsvinden? Het is niet logisch om die in het natte en koude Nederland te houden. Barcelona heeft wel een feestelijk pers-event gepland voor de komende weken: wellicht maken ze daar bekend dat de wintertests gewoon op het circuit blijven, maar dat de Grand Prix er niet terugkeert.

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2WiQFFu
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.