Dat Jos en Max Verstappen een bijzondere band hebben is niet gek. De eerste Nederlander die ooit punten in de Formule 1 pakte creëerde door veel coaching en training het absolute megatalent Max. Het resulteerde in de eerste Nederlandse Grand Prix-winnaar.

Het is niet iets nieuws, oud-Formule 1-coureurs die hun kinderen uiteindelijk ook daar krijgen waar ze zelf ooit zaten: de autosport. Zo kent iedereen Nico Rosberg, zoon van Keke Rosberg, als beste voorbeeld. Maar Jos Verstappen is niet alleen de vader van Max, maar ook de trainer, coach, manager en grootste fan. 

Van kleins af aan leerde Max Verstappen erg veel van vader Jos. Vooral het talent van Max als regenrijder, komt van Verstappen senior. “We hebben zoveel tijd doorgebracht,” zo vertelt de Red Bull-coureur aan Autobahn tijdens de kick-off van de Jumbo Racedagen. “Hij ging in de regen gewoon staan waar ik moest rijden. Op een gegeven moment krijg je zelf ook door waar je moet gaan rijden voor de hoogste hoeveelheid grip. Je hebt dat zetje gewoon even nodig, denk ik.”

Jos gebruikte zichzelf als richtpunt waarop Max moest rijden. “Ik kon hem dan ook omver rijden als het moest. Hij vertrouwde mij gewoon. Hierdoor heb ik wel een paar keer mijn kart in de muur moeten gooien. Bijvoorbeeld als ik mij verremde, dan moest ik kiezen: of mijn kart kapot, of mijn vader kapot. Maar zo heb ik wel echt leren racen in de regen.”

Jos moest zo nu en dan nog wel eens ingrijpen als Max niet gefocust was. “Er moest wel eens geschreeuwd worden. Vroeger toen ik voor het wereldkampioenschap karten reed, racete ik echt als een zoutzak. Ik kwam binnen en mijn vader komt naar me toe en slaat vol op mijn helm. Ik schrok me kapot. Mijn vader riep: ‘Als jij nu niet normaal gaat rijden, dan pakken we in en gaan we naar huis.’ Daarna heb ik het hele weekend alles gewonnen. Zo hielp mijn vader me, dat heb ik nu niet meer nodig.”

De Jumbo Racedagen zijn op 18 en 19 mei op Circuit Zandvoort. Max Verstappen zal daar aanwezig zijn voor een rondje door de duinen. Hopelijk heeft hij dan geen klap op zijn helm nodig om er een waar spektakel van te maken. 

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2Ze2LBA
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.