Als het aan bierbrouwer Heineken ligt komt die Grote Prijs van Nederland er zeker in mei 2020. Het maakt niet uit of het uiteindelijk Assen of Zandvoort wordt, als de race maar in het thuisland van Max Verstappen en het bier wordt gehouden.

Formule 1 leeft in Nederland en dat is dan een mooie inhaker voor Heineken, dat al een aantal jaar het officiële bier van de raceklasse is. Volgens Gianluca Di Tondo die Senior Director Global Heineken Brand is bij de brouwerij zou het geweldig zijn om een Grand Prix te kunnen organiseren in het thuisland: “Het is de Formule 1 die hierover gaat, maar Nederland is ons thuis dus we zullen doen wat we kunnen om hier een Grand Prix te krijgen. Maar nogmaals, het is het Formula One Management dat hier uiteindelijk over beslist.”

Uiteraard heeft Heineken wel de nodige invloed op Formula One Management (het racebedrijf wil zijn sponsors ook te vriend houden), en gezien de feesten die Heineken organiseert bij, zal FOM best wel open staan voor een Nederlands feest. “Gezien hoeveel Nederlanders dankzij de goede prestaties van Max Verstappen gefascineerd zijn geraakt door de Formule 1, denk ik dat een Grand Prix in Nederland net zoveel teweeg kan brengen als de races in Mexico en Italië,” aldus Di Tondo tegen Motorsport.

In Mexico en Italië organiseert Heineken grote eindfeesten na afloop van de Grand Prix. In Mexico, waar Max Verstappen de afgelopen twee jaar als winnaar over de finish kwam, stond Armin van Buuren klaar om het publiek nog wat uren langer te laten staan na afloop. 

De Formule 1 zou in mei 2020 kunnen terugkeren naar Nederland. De circuits van Assen en Zandvoort zeggen allebei klaar te zijn voor de organisatie van een Grote Prijs van Nederland. In Assen ligt zelfs alle cash voor het binnenhengelen van de F1 al klaar, maar in Zandvoort hebben ze al een deal met Heineken, maar de brouwerij bezweert dat dat geen rol speelt: “Nee, dit is niet iets waarmee we ons gaan bemoeien, omdat waar er ook maar races worden gehouden, wij een deal met de Formule 1 hebben dat wij het officiële bier zijn. Voor ons zal het dus geen verschil maken.”

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2MPaq3I
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.