Liberty Media heeft er een probleem bij: ontevreden race-promotors. De heren die de races op de circuits krijgen, vinden dat de eigenaar van de Formule 1 er maar een potje van maakt en daardoor de koningsklasse van z'n voetstuk dreigt te tikken.

Het lijkt er steeds meer op dat Liberty Media teveel hooi op de vork heeft genomen toen ze de Formule 1 overnamen van Bernie Ecclestone. Gisteren kwam het gerucht naar buiten dat de hoge heren binnen het bedrijf kijken naar verkoopopties omdat ze hun eigen doelen niet weten te halen. Vandaag komen daar de hoge heren van de deelnemende circuits ook bij. De race-promotors die zijn aangesloten bij de FOPA (Formula One Promoters’ Association) komen met een lijst van factoren waar ze zich zorgen om maken. Daaronder valt ook het zieltjes werven voor de toekomst.

Een van de belangrijkste dingen die Liberty Media wel even zou flikken was het winnen van fans onder de 25 jaar oud. Bijna drie jaar na de overname wil dat nog steeds niet lukken, want de teller komt niet verder dan 14% van alle fans. Volgens de promotors maakt Liberty het zichzelf juist moeilijk omdat ze steeds meer de content achter een betaalmuur willen plaatsen. Een plek waar nieuwe fans niet kunnen komen. Daardoor zal het aantal fans in de toekomst alleen maar afnemen, alsook de kaartverkoop voor de racedagen op de circuits.

Voor de rest maken de promotors zich vooral druk om hun zaken rondom de races. Zo zou Liberty niet duidelijk met de heren communiceren en niet open zijn over de plannen voor de toekomst. Ook vinden ze dat de bazen van de Formule 1 nieuwe races niet alleen moeten toevoegen als er een andere afvalt. En als laatste vinden ze dat iedereen gelijkwaardige deals moet krijgen. 

Miami

Alternatieve deals vallen bij veel promotors in verkeerde aarde. Daarmee doelen ze natuurlijk op de deal die Miami sloot. In vergelijking met bestaande races lijkt het wel alsof de Amerikaanse stad geen inleg van tientallen miljoen hoeft op te hoesten en wel mag delen in de winst. Vooral de promotors uit Austin, Texas zijn hier niet over te spreken.

Miami are seemingly getting a free deal. That has not gone down well with anyone, not least with the guys at Austin, Texas, who are working hard to make their race pay. If this continues, Formula 1 will be racing on second-rate circuits, if any at all,” aldus Stuart Pringle, Britse Grand Prix promotor.

Liberty Media heeft nog geen reactie op de geuite zorgen gegeven, maar het schijnt dat alle betrokken partijen vandaag samenkomen om het er over te hebben.

van Autobahn Atom Feed http://bit.ly/2WtAo0M
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.