Afgelopen jaar reed Nederlander Robin Frijns al DTM bij Audi en dit weekend startte hij zijn rentree in de Formule E. De Limburger blijkt het benzineverbranden nog niet verleerd, want hij keert komend seizoen ook terug in de DTM.

Audi rijdt komend jaar weer mee in de DTM en heeft het hele team ongewijzigd gelaten. Alle zes de rijders die vorig jaar aan de start verschenen stappen dit jaar weer in de Audi RS5 DTM.

Voor Robin Frijns betekent dat een erg drukke kalender met veel uren in het vliegtuig, aangezien hij tot de zomer ook Formule E rijdt. Afgelopen weekend was de eerste race van het nieuwe stofzuigseizoen in Saoedi-Arabië, de Limburgse coureur had er te kampen met wat tegenslag. Voor de rest van het seizoen dat hij bij Envision Virgin Racing rijdt is hij echter hoopvol. Logisch, als Audirijder is hij positief over het Audi-materiaal waarmee hij rijdt.

In de DTM rijdt Frijns bij Audi Sport Team Abt Sportsline als teamgenoot van Nico Müller. De overige vier coureurs zijn de Brit Jamie Green, de Fransman Loïc Duval en de Duitsers René Rast en Mike Rockenfeller. Volgend jaar zijn de V8’s ook in het DTM overbodig geworden en zullen er tweeliter viercilinders met turbo in de wagens liggen. Downsizen is immers de norm. Het goede nieuws is dat ze 100 pk meer hebben dan de V8’s.

Kalender

Net als de afgelopen jaren komt het DTM-circus ook weer in Nederland. De Duitsers hebben Zandvoort echter ingeruild voor een bezoek aan Assen. De volledige kalender ziet er zo uit:

DTM-kalender 2019

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2BudM6F
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.