Max Verstappen rijdt in 2020 zeker een thuisrace in zijn Red Bull-Honda. Is het niet op Zandvoort, dan is het op Assen. Het TT-circuit is officieel als backup aangewezen, mocht de eerste keus – Zandvoort – de financiën niet rond krijgen.

De terugkeer van de Grand Prix van Nederland komt dichter- en dichterbij. Hoewel het niet over is totdat de dikke dame zingt, kan het eigenlijk niet meer stuklopen. Formule1.nl zette zijn leger aan insiders aan het werk, en vond uit dat Formula One Management (FOM) naast eerste keus Zandvoort nu ook Assen officieel als vangnet heeft aangewezen. Op deze manier zal er sowieso een F1-race plaatsvinden in de Lage landen: is het niet linksom in de duinen, dan wel rechtsom in het land van turf, jenever en achterdocht.

Zoeken naar officiële documentatie voor wat bovenstaande aangaat, kunt u doen tot u een ons weegt. We moeten de bron voor nu op de blauwe ogen geloven. Rond het begin van het nieuwe seizoen, in maart 2019, zal er een voorlopige kalender voor 2020 verschijnen, met hierop een plekje voor Zandvoort. Mocht tegen die tijd de zaak nog niet 100 procent dichtgetimmerd zijn, dan verschijnt er een asterisk achter de locatie, net zoals dat twee jaar geleden bij Interlagos het geval was. 

Geen staatssteun

De Nederlandse regering gaat hoe dan ook niet bijspringen, zo heeft premier Mark Rutte al benadrukt, maar het lijkt ons niet dat het Nederlandse bedrijfsleven deze deal – die naar verluidt zo’n 50 à 60 miljoen kost – laat schieten. Helemaal niet in de wetenschap dat de man achter Circuitpark Zandvoort Prins Bernhard is. Als hij niet een paar miljoen kan mobiliseren, dan kan niemand het. Het is alleen te hopen dat zure GroenLinks-nimby’s de pret niet versjteren. Want dat gaan ze sowieso proberen.

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2ztrOoV
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.