Je zou zeggen dat de Belgen blij moeten zijn met een extra Formule 1-race dichtbij huis. Hoe meer races, hoe beter. Toch is de promotor van de Belgische GP niet zo positief. Hij ziet een Nederlandse GP niet gebeuren in 2020.

De promotor van de Grand Prix van Spa, Andre Maes, zit al ruim vijfendertig jaar in het vak. Hij moet dus wel weten waar hij het over heeft als hij zegt dat het nooit gaat lukken om in 2020 een volwaardige Grand Prix neer te zetten in Nederland. Volgens hem is er minimaal drie jaar nodig om een Formule 1-race neer te zetten. 

“Het is heel normaal dat we constant moeten vechten voor onze plek. Wij hebben geen veto om een race in Nederland tegen te houden, maar we hebben wel gevraagd of er plannen zijn. Dat is nog niet het geval. Mocht er toch een project worden opgestart, hebben ze zeker drie jaar nodig om alles voor te bereiden,” vertelt Maes.

De Belg heeft onlangs de Formule 1 weer voor drie jaar weten te strikken op Spa, maar met de komst van een Nederlandse race kan dat na afloop van dat contract zomaar afgelopen zijn. De concurrentie voor Spa is ineens een stuk steviger geworden waardoor hun onderhandelingspositie afneemt. Maar Maes blijft dat positief inzien, een beetje concurrentie kan geen kwaad, meent hij. Hiermee lijkt Maes te zijn bijgedraaid:
eerder liet hij weten dat Spa de handdoek in de ring zou gooien als er een race naar Nederland komt.

Overigens was de race op Spa-Francorchamps van dit jaar Maes’ laatste wapenfeit. Hij heeft aangekondigd dat hij met pensioen gaat. Na 35 jaar promoten is het niet zo gek om ermee te stoppen en het stokje over te dragen.

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2Q01Z9r
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.