Het is gedaan, de strijd is gestreden. De Assenaren gooien de handdoek in de ring en geven toe dat Zandvoort de betere papieren heeft als het gaat om het organiseren van een Formule 1-race in Nederland.

Even leek het erop dat de organisatie die de Formule 1 naar Assen wil halen, de strijd extra kracht bij zou gaan zetten. De media-uitingen kwamen en voorzitter Jos Vaessen gaf aan dat hij een Grand Prix op Zandvoort pas zou accepteren als het officieel door de FOM bevestigd zou worden. Dat is inmiddels nog niet gebeurd, maar toch geeft Jos zich gewonnen.

“Ik denk nu dat die brief van de FOM er wel is. Zandvoort heeft een voorsprong,” aldus Jos tegenover Dagblad van het Noorden. Hiermee doelt hij op de brief van de FOM naar de organisatie van Zandvoort waarin staat dat het duinencircuit eerste keuze is voor een Nederlandse GP. “We hebben onderschat dat nostalgie zo zwaar zou wegen,” voegt Arjan Bos, voorzitter van de stichting Circuit van Drenthe, nog toe.

Hoop

Hoewel de strijd verloren lijkt, geeft men in Assen de hoop nog niet op. Vaessen blijft contact houden met de FOM omtrent de gang van zaken. Wanneer er ook maar een beetje sprake is dat Zandvoort de fee van 20 miljoen euro of andere zaken niet op orde kan krijgen, zal hij in het gat springen en de F1 opnieuw naar Assen proberen te trekken.

“Geld en tijd. De FOM vraagt een fee van 20 miljoen euro en daarnaast moet er nog ruim 40 miljoen verbouwd worden. Dat geld moet grotendeels van sponsors komen. Is het geld er, dan is het nog de vraag of alles voor 2020 klaar kan zijn.” Vaessen laat voor de zekerheid nog maar een keer weten dat het TT Circuit dit allemaal al voor elkaar heeft.

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2Ddus4P
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.