Dat de Formule 1 voor Vietnam werd bevestigd was eigenlijk nog slechts een formaliteit. Zojuist heeft de organisatie bevestigd dat Vietnam in 2020 aan de F1-kalender wordt toegevoegd.

Een F1-race in Vietnam is eigenlijk een no brainer: het land heeft inmiddels meer inwoners dan Duitsland, het groeit met de sterkste ecnomische cijfers uit de regio als kool, en zeker voor sponsor Heineken is het één van de weinige overgebleven groeimarkten. Er was al een formele goedkeuring van de overheid, en niet veel later is het hoge woord eruit: in 2020 kunnen we het stratencircuit van Hanoi toevoegen aan de drukke kalender. Een layout van het circuit vindt u hieronder.

Wat dit betekent voor Zandvoort/Assen is niet duidelijk, hoewel het niet heel voordelig is dat er een plekje op de al overvolle kalender is weggevallen. Ondanks dat kan er nog best een Nederlandse GP bij, we zullen de komende maandne zien hoe zich dit uitkristalliseert.

Social

Social

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2F8EBmf
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.