Een groep ondernemers uit Assen wil koste wat kost de Formule 1 naar het TT circuit halen. Dit maakten ze vanochtend bekend met een spandoek boven de A28 waarop staat dat de route naar Zandvoort via de hoofdingang van het Assense Circuit loopt.

Vorige week vrijdag kreeg Nederland het goede nieuws te horen: in 2020 moet er een Formule 1-race verreden worden in ons koude kikkerlandje. Volgens de bronnen moet het feestje op Zandvoort neerstrijken, maar al snel lieten mensen uit Assen weten dat ze helemaal van niets wisten. Volgens hen was de keuze voor Zandvoort nog helemaal niet definitief. De lui uit het Noorden blijven dus keihard campagne voeren om de thuisrace van Max Verstappen te hosten.

Om dat wat kracht bij te zetten heeft een groep ondernemers uit de regio vanochtend een spandoek boven de A28 opgehangen. Hierop staat dat de route naar het circuit van Zandvoort via de hoofdingang van het TT circuit loopt. De groep wil daarmee aangeven dat er maar één circuit is waar de Formule 1 mag racen, “en dat is TT Circuit in Assen. Het circuit heeft een enorm rijke geschiedenis in de motorsport, is goed bereikbaar, heeft voldoende tribunes en alle accommodatie voor een F1 circus,” aldus de ondernemers tegenover DVHN.

Social

Londen

Diezelfde krant weet overigens te melden dat de keuze voor Zandvoort helemaal niet zo vast lijkt te staan als men doet voorkomen. Voorzitter van The Netherlands Grand Prix Foundation uit Assen, Jos Vaessen, heeft naar eigen zeggen contact gehad met het Formula One Management (FOM), welke aangeeft dat er gesprekken zijn met Zandvoort, maar dat de keuze nog niet definitief is genomen. 

Een groot voordeel voor Assen is dat de organisatie aangeeft dat ze de 20 miljoen euro fee al klaar hebben liggen. Dit zou al besproken zijn met verschillende ondernemers (of deze ook verantwoordelijk zijn voor het spandoek is niet duidelijk). Iets wat Zandvoort nog moet regelen. Een ding is zeker: ze hoeven niet aan te kloppen bij premier Rutte, want die heeft al aangegeven geen cent te willen investeren.

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2D2Rag1
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.