Heel Formule 1-liefhebbend Nederland staat vandaag te springen over de komst van een Grote Prijs van Nederland naar Zandvoort. Iedereen behalve premier Rutte. Hij wil er niet aan meebetalen. "Wees effe stoer en los dat zelf op."

Eén van de obstakels waar Zandvoort voorbij moet komen om de Formule 1 naar Nederland te halen, is de fee van twintig miljoen euro. Nu heeft circuit mede-eigenaar prins Bernard Jr. al aangeven dat hij al in onderhandeling is om dit bedrag veilig te stellen, maar hij hoeft niet bij premier Rutte aan te kloppen voor hulp. De regeringsleider vindt dat het ophoesten van het bedrag om Max Verstappen en consorten te zien rijden vooral de taak is van het bedrijfsleven.

“Wees effe stoer en los dat zelf op,” vertelde hij aan de Telegraaf na afloop van de ministerraad. Gelukkig is Rutte niet helemaal tegen de Formule 1. Hij vindt het wel “prachtig” als er een race in de koningsklasse gehouden wordt in ons land. Over het subsidiepotje van 10 miljoen euro die de overheid voor uitzonderlijke sportevenementen heeft, werd niet gesproken.

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2zrnOEz
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.