De Grote Prijs van Nederland 2020, het gaat realiteit worden.

Max Verstappen en zijn 19 collega’s komen in 2020 naar de Hollandse duinen voor een heuse Formule 1 race. Onze bron had het dus goed. Volgens De Telegraaf heeft de FOM (F1’s overkoepelende organisatie ) een ‘concreet aanbod’ gedaan aan Circuit Zandvoort. Iets dat mede-eigenaar Bernard Jr. aan de krant bevestigt. Volgens de prins hoeft er alleen nog getekend te worden, “dan heeft Nederland in 2020 een Grand Prix.” Er zal dus ongetwijfeld nog wat uitonderhandeld moeten worden, maar dit laat niemand meer schieten. 

Kosten om een F1-race in Nederland te mogen organiseren worden geraamd op 20 miljoen euro. En dat is alleen de fee aan FOM. Additioneel komt er nog bijna 40 miljoen bij. Uit onderzoeken blijkt dat zulks haalbaar is, en de F1-organisatie vindt de Zandvoortse lap asfalt goed genoeg, dus krijgt Nederland voor het eerst sinds 1985 weer een F1-wedstrijd. Awesome. 

In de ochtend hopelijk meer nieuws…

Lees ook: Formule 1-bazen te spreken over GP in Nederland

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2qpAQhY
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.