Iedereen die erover denkt om Formule 1 te interesseren naar Rotterdam te komen kan daarmee stoppen. De gemeente heeft helemaal geen zin om mee te werken en te onderzoeken of het wel haalbaar is.

Vorig jaar liet Formula One Management doorschemeren dat ze een Grand Prix op een stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam best zagen zitten. Nu hebben beide steden laten weten dat ze daar zelf niet zoveel voor voelen. In Amsterdam kwam er een regelrechte afwijzing voor elk plan daarvoor. In Rotterdam komt vandaag een iets softere van de tafel-veging: de gemeente gaat geen haalbaarheidsonderzoek financieren. 

Het plan om de koningsklasse van het autoracen naar de Maasstad te halen kwam uit de hoofden van het tweetal dat City Racing introduceerde. Aanvankelijk probeerde Herman Vaanholt met een door Hermann Tilke verzonnen baan een Grand Prix te ritselen, maar hij liep vast in de ambtelijke molen. Daarna nam zijn oude zakenpartner Robert Heilbron het stokje over en ook hij loopt nu vast op bestuurlijke onwil.

Het Rotterdamse college heeft besloten om geen steun te geven aan welk initiatief dan ook om een Formule 1 Grand Prix te organiseren. Het past niet bij de ambities van de stad om een duurzame stad te worden. Waarschijnlijk is ook de beste keuze, Nederland heeft immers twee echte circuits, en de kans dat Liberty Media nóg een stratencircuit gaat toevoegen (na Miami en Hanoi) is niet erg groot.

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2IQ32mw
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.