Een van de grootste toerwagenklasses ter wereld zal volgend jaar niet meer neerstrijken op het circuit van Zandvoort. De DTM houdt het vanaf 2019 iets dichter bij huis en heeft gekozen om te gaan racen op het TT circuit van Assen.

Als u op zoek bent naar actie en spektakel in een autorace, dan bent u bij de DTM aan het goede adres. De Deutsche Tourenwagen-Masters kunnen we bijna een contactsport noemen, want er gaat geen race voorbij zonder dat de heren coureurs elkaar geen zetje geven. Maar was u gewend om jaarlijks op Zandvoort een kijkje bij de Nederlandse race van deze raceklasse te kijken, dan zult u vanaf volgend jaar naar Assen moeten. 

De aankomende drie jaar zal de DTM neerstrijken op het TT circuit van Assen. Hiervoor werd Sportpromotor Lee van Dam actief benaderd. De Duitsers willen maar wat graag racen op het beroemde circuit. Hiervoor laten ze wel de jaarlijkse race op Zandvoort vallen.

Formule 1

Behalve om DTM vechten beide circuits ook nog voor de F1. Hoewel Assen veel beter bereikbaar is voor de fans, lijkt Zandvoort een streepje voor te hebben in de race om een Formule 1-evenement te mogen hosten. Beide circuits moeten nog wel aanpassingen doen om de koningsklasse te kunnen verwelkomen. Als laatste kanshebber op een Nederlands Formule 1-feestje is Rotterdam. Eerder werd gedacht dat de stad al uit de race was, maar niets is minder waar, de Rotterdammers zien een stratencircuit wel zitten.

van Autobahn Atom Feed https://ift.tt/2CHh9ua
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.