Landgenoten! We doen weer met een Nederlands raceteam mee aan het World Endurance Championship. Jumbo-baas Frits van Eerd presenteerde vandaag de Dallara P217 van Racing Team Nederland, uiteraard in felgeel supermarkttenue. 

Vorig jaar deed het team zijn intrede in de European Le Mans Series, dit jaar stomen ze meteen door naar de top in het World Endurance Championship. De line-up bestaat uit Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers. Laatstgenoemde rijdt dit jaar voor de 24e keer de 24 Uur van Le Mans, maar geeft daarna het stokje over aan toptalent Nyck de Vries, de man die dit jaar in de Formule 2 kans maakt op de titel. (Als u wilt zien hoe Nyck Sylvana laat schreeuwen kunt u daar terecht). 

Op de Jumbo-CEO na leggen deze coureurs dus een serieuze mix van talent en ervaring in de schaal. Als we dat combineren met de claims van Racing Team Nederland dat de auto bij tests in Spanje vier seconden sneller was dan vorig jaar, dan zou dat podium wellicht in de buurt kunnen komen. We stuurden Sylvana naar Jumbo-thuisbasis Veghel om de presentatie van auto + team bij te wonen. VIDEO!

Video

van Autobahn Atom Feed http://ift.tt/2FWPeYd
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.