Het TT-circuit van Assen lobbyt onverminderd voort voor een Nederlandse GP, alleen is 2019 als streefdatum losgelaten. Een jaartje later moet echter lukken, zo meent TT-voorzitter Arjan Bos.

Eind januari van dit jaar bezocht F1-racedirecteur Charlie Whiting het circuit van Assen voor een inspectie, en gaf een positief oordeel af. Er moeten weliswaar aanpassingen gedaan worden wil er een GP georganiseerd worden, maar deze zijn te overzien. Met dit goede nieuws in het achterhoofd zette de organisatie vol in op een Dutch GP, die zo vroeg als 2019 zou kunnen komen. Toegegeven, dit was aardig positief, maar in theorie haalbaar.

Nu blijkt echter dat de Drentse Tourist Trophy-organisatie het jaartal 2019 heeft laten varen, en gaat voor 2020/21.  De organisatie had verwacht dat het Formula One Management (FOM) op korte termijn zou terugkeren voor een nadere inspectie, maar dat gebeurde niet. Tegenover Telesport zegt Bos dat de plannen gechicaneerd worden door een voorkeur voor stratencircuits: “FOM heeft aangegeven dat ze in eerste instantie vooral naar stratencircuits kijken. 2019 wordt heel moeilijk, we richten ons nu vooral op 2020 of 2021. Het voornaamste doel blijft om weer een Nederlandse Grand Prix op de kalender te krijgen.”

SpeedWorld

Dit betekent dat vooralsnog steden als Kopenhagen, Hanoi, Miami en Buenos Aires de betere kaarten hebben voor een spoedige opname in de F1-kalender. Achter de schermen blijven Assen, maar ook Zandvoort (vlak ze niet uit) gewoon doorknokken om de F1 voor het eerst sinds 1985 weer naar Nederland te halen. Max Verstappen verdient een thuis-GP, dus de ondernemers in ons land houden de (neerwaartse) druk erop.

In Assen lopen parallel met de mogelijke komst van de F1 grootse plannen voor een TT SpeedWorld. Daarnaast liet de lokale overheid de haalbaarheid van een GP van Assen onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek komen later deze maand. 

van Autobahn Atom Feed http://ift.tt/2HcIXVq
via IFTTT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.