De mogelijke komst van de Formule 1 naar Nederland maakt veel los. Assen is een serieuze kandidaat, en lokale ondernemers lopen alvast vooruit op de Max-mania met grootse plannen voor een attractiepark naast het TT-circuit.

TT SpeedWorld: elektrisch racen

De plannen voor TT SpeedWorld, dat naast het circuit bij Assen-Zuid moet verrijzen, omvatten elektrisch racen, de grootste kartbaan van de wereld, een kombaan voor racen op fietsen, e-bikes, en ‘indoor racing voor jong en oud’, aldus het Dagblad van het Noorden. De Drentse ondernemers zijn enthousiast geworden door een mogelijke GP van Nederland op Assen, en ruiken mogelijkheden. De focus op elektrisch en waterstof is om de geluidsnormen te kunnen omzeilen: er mag slechts 12 keer per jaar ‘lawaaiig’ geracet worden.

TT World moet een alternatief vormen voor de reeds geplande ‘Toeristisch Recreatieve Zone’ (TRZ) bij het TT Circuit, waar de ondernemers zich op het laatste moment uit terugtrokken. maar haakten op het laatste moment af. 

Plannen voor een TT Plaza zweven al jaren boven de markt, zoals u kunt zien in onderstaande vier jaar oude state-of-the-art animatie, met 350 views. Het plan is opportunistisch, en valt of staat bovendien met het halen van de F1 naar Assen. Mocht de pandjesprins Bernhard er in slagen de race naar Zandvoort te halen, dan staat het hele TT SpeedWorld op losse schroeven.

van Autobahn Atom Feed http://ift.tt/2Gf7hpk
via IFTTT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.